Акценти
Начало / Образование / Албена Тотева, началник на РУО Плевен: Случаят в ДГ „Надежда” е изключение, а не тенденция

Албена Тотева, началник на РУО Плевен: Случаят в ДГ „Надежда” е изключение, а не тенденция

В РУО – Плевен не е постъпвал сигнал за лошо отношение към децата в ДГ „Надежда”. Това заяви днес началникът на РУО – Плевен Албена Тотева. Но те са се самосезирали по повод разпространения аудио запис и предстои съобразно правомощията на управлението да се вземат бързи и адекватни мерки.

„През последните пет година не сме получавали сигнали за някакви нарушения в ДГ „Надежда”. Последният сигнал е от 2012 г., подаден от един и същи родител. Тогава е направена съвместна проверка с представители на Общината и са наложени санкции на директорката на градината. Сигналите са били свързани с неправомерно събиране на средства от родителите за консумативи и с храната на децата”, обясни Тотева.

По повод сегашния случай в ДГ „Надежда” Албена Тотева коментира, че това е по-скоро изключение, а не тенденция.

 Разпоредена е незабавна проверка в ДГ „Надежда“ в Плевен във връзка със сигнал за лошо отношение към децата

След изясняване на конкретната ситуация от РУО – Плевен предвиждат да организират среща с педагогическия персонал на градините в общината, за да се насочи вниманието към подобряване на работата и за недопускане на подобни инциденти. Тотева подчерта, че методическата помощ е акцент в работата им с директорите и педагогическите специалисти на детските заведения в областта.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...