Начало / Образование / „Различни деца с равни права” е заключителната инициатива на ПГ по туризъм в Плевен по проек „Знания за правата на човека”

„Различни деца с равни права” е заключителната инициатива на ПГ по туризъм в Плевен по проек „Знания за правата на човека”

На 07.12.2022 година  в Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ се проведе младежка инициатива под мотото „Различни деца с равни права“.  Това е и заключителното мероприятие по проект „Знания за правата на човека“ на Сдружение „Знание“ – Ловеч в партньорство с Национална асоциация на ресурсните учители в България.

В това мащабно събитие се включиха около 100 души, които получиха папки с рекламни материали. Гости на гимназията бяха г-жа Снежана  Георгиева – старши есксперт от РУО – Плевен, г-жа Ваня Дражева – директор на ОУ „Д-р Петър Берон“ с група ученици, г-жа Малинка Маринова – директор на ПГ по туризъм, г-жа Йорданка Вълчева и г-н Янко Янчев – заместник – директори в ПГ по туризъм, г-жа Нела Павлова и инж. Нина Иванова – педагогически специалисти от ЦСОП „П. Р. Славейков“ с група ученици, г-жа Камелия Баръмова – ръководител на клуб „Предизвикателства с Еразъм+“.

Презентация запозна присъстващите с темите по програма „Толерантност, антидискриминация и права на човека“, както и с дейностите на учениците по тях. В просторните зали на Гимназията по туризъм бе подредена една изложба, включваща 162 рисунки на ученици от VIII до X  клас и 11 пъстри плаката, изработени по идея на учениците от специалност „Рекламна графика“. Приятна изненада за всички гости и участници бяха танците на момичетата от клуб по спортни танци и акробатичните съчетания на спортистите от клуба по акробатика към „Спартак“ -Плевен с треньор Галя Паралийска. Ученици представиха сценка за интернет зависимостта на младите хора. Забавно преживяване бе играта за Всеобщата декларация за правата на човека. А след нея в арт залата на гимназията учениците изработиха шест постера за правата на детето.

В края на кампанията учениците от IX в и X в клас получиха сертификати за завършено обучение по правата на човека.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...