Начало / Крими / Разкриха 6-годишен автор на заплаха за бомба в болницата

Разкриха 6-годишен автор на заплаха за бомба в болницата

Плевенските полицаи са разкрили дете, заплашило с поставена бомба Университетската болница в града. На 16 февруари в 10.40 часа от телефон 112 в дежурната на Първо районно управление „Полиция” е получен сигнал за поставена бомба. По първоначална информация, момчешки глас е заявил: „В болницата в Плевен има бомба“.

Незабавно в Многопрофилната болница за активно лечение са изпратени полицаи, които са извършили визуален оглед. Не са открити съмнителни предмети както в сградата, така и в прилежащите й територии. Съставен е констативен протокол, който е подписан от дежурен лекар по ръководство и нормалното функциониране на лечебното заведение е продължило.

След полицейски действия е засечен телефона, от който е извършено злонамереното анонимно обаждане. Установен е ползвателят – 17-годишна девойка от село Търнене. На 16 февруари около 10.40 часа нейният 6-годишен племеник се е обадил до тел. 112 за  бомба в болницата. От детето са снети обяснения в присъствието на майка му. С него работата ще продължи инспектор от Детската педагогическа стая. Мобилният телефон и СИМ карта са предадени с протокол и се съхраняват в полицията.

По случая  са работили служители от сектор „Криминална полиция” при Първо РУП Плевен.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...