Акценти
Начало / Крими / Разкриха убиеца на мъж от Белене

Разкриха убиеца на мъж от Белене

белезници

Плевенската окръжна прокуратура и Областната дирекция на МВР – Плевен със съвместни усилия са разкрили извършителя на убийството на Д.П.И. на 49 години от град Белене, информираха от прокуратурата. Извършителят на тежкото престъпление е 28-годишния Ю.Я. от същия град, който към момента изтърпява наказание в Плевенския затвор за извършено друго престъпление от общ характер.

Убийството е извършено на 2 юли 2012 г., като веднага след това Ю.Я. решил да прикрие следите си като изхвърлил трупа на убития във водите на река Дунав в района на Белене. Няколко дни по-късно трупът е изплувал в района на Свищов. Органите на МВР веднага са започнали действия по разкриване причините за смъртта и установяване самоличността на извършителят на престъплението.

Предстои Плевенската окръжна прокуратура да повдигне обвинение на извършителя за престъпление по чл.115 от НК. Процесуалните следствени действия по доказване на извършеното тежко умишлено престъпление продължават.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...