Акценти
Начало / Крими / Разкриха още престъпления, извършени от 17-годишен заклет рецидивист

Разкриха още престъпления, извършени от 17-годишен заклет рецидивист

Освен като автор на домови кражби, плевенската полиция установи 17-годишен младеж като извършител и на улични грабежи, при които са пострадали две жени. За първата серия от простъпки на младежа съобщиха вчера.

В съучастие с 16-годишен от Русе, двамата извършили три домови кражби за три дни. Бандитите прониквали в частните домове през отворени прозорци като срязвали комарниците. Те обирали пари и бижута, които продали после в златарски магазин в Плевен.

Оказва се, че „талантливия” плевенчанин се е изявил и с улични грабежи. Първият от тях е с дата 6 април. Около 7.40 часа на улица в жк „Сторгозия“ той повалил на земята 57-годишна жена и издърпал чанта с лична карта, дебитна карта, мобилен телефон и други лични вещи. На 9 април постъпила информация за грабеж, извършен по същата схема – около 8.15 часа на улица „Сторгозия“, преди прелеза за Индустриалната зона, мъж е използвал сила, за да издърпа от рамото на 45-годишна дамска чанта с 80 лева, лични документи и дебитна карта.

Сутринта на 3 юли младежът е заловен в дома си в жк „Сторгозия”. В жилището са открити и част от откраднатите вещи, те са иззети и се съхраняват в полицията като веществени доказателства. Ще припомним, че според данните от направената справка 17-годишният има 24 заявителски материала за кражби и грабежи, осъждан е три пъти. По случая е образувано досъдебно производство.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...