Акценти
Начало / Образование / В десет училища с прием след 7 клас се осъществи второ класиране

В десет училища с прием след 7 клас се осъществи второ класиране

Днес в Регионалния инспекторат по образованието в Плевен и в зала „Орион” бяха изнесени резултатите от второто класиране в училищата с прием след 7 клас.  В десет училища в областта – осем в Плевен и две в Червен бряг, е осъществен прием след второто класиране, показват изнесените резултати. Най-голямо е движението в Езиковата гимназия. Общо 101 са класираните ученици на този етап от кампанията в средните училища.

От утре, 5 юли, до 7 юли приетите на втори етап на класиране могат да се запишат в съответното училище, уточни Снежана Георгиева, председател на Областната комисия за прием на учениците след 7 клас. Тя допълни, че учениците, които не се запишат, не запазват мястото, на което са приети.

За да участват в третото класиране, всички ученици, участвали досега в класирането, но не приети, трябва да подадат ново заявление, в което да подредят според желанието си останалите свободни места. Заявление могат да подадат и ученици, които досега не са участвали в класиранията, обясни Снежана Георгиева. Заявления за третия етап ще се приемат на 11 и 12 юли в зала „Орион” в Плевен.  До 15 юли ще бъдат изнесени списъците с приетите на третото класиране, а на 16 и 17 юли те ще могат да се запишат в съответното училище.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...