Акценти
Начало / Крими / Разкриха нарушител на обществения ред след среднощна гонка

Разкриха нарушител на обществения ред след среднощна гонка

38-годишен мъж от Бреница се сдоби с три акта за една нощ след като полицаи го задържаха. На 13 октомври около 00.55 часа в Бреница униформените са изпратени по сигнал за нарушаване спокойствието на жителите на селото от неизвестен, който форсирал двигател на спортен мотор. Нарушителят обикалял по улиците и предизвиквал силен шум. На място служителите на реда започнали проверка, но мотоциклетистът отказал да представи документи за самоличност и избягал с мотора. След около 20 минутно преследване той е засечен като пешеходец на улица в селцето. Задържан е и е доведен в полицията.

Установило се, че е местен жител на 38-години с 3 криминалистически регистрации – за телесни повреди, за убийство с цел улесняване и прикриване на друго престъпление и за отнемане на  МПС. Мъжът е успял да укрие мотора си и днес ще продължат оперативните действия за намирането му. На нарушителя са съставени три акта по Закона за движение по пътищата, по Закона за българските лични документи и по Наредба № 1 на община Кнежа.

Уведомен е районен прокурор, по случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 270 ал.1 от НК.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...