Начало / Общество / Разкриването на национален образователен авиационен център в Долна Митрополия са обсъждали областният управител и командирът на ВВС

Разкриването на национален образователен авиационен център в Долна Митрополия са обсъждали областният управител и командирът на ВВС

областен управител- командир ВВС-среща

Областният управител на Плевенска област Илиян Йончев се срещна с командирът на ВВС ген. м-р Константин Попов и с полк. Григорий Стаменов – командир на учебна авиогрупа „Георги Бенковски”. Сред темите на разговор бе състоянието и нуждите на висшите учебни заведения на територията на Плевенска област, информират от Областната администрация.

Областният управител е споделил пред присъстващите желанието си за активна работа в посока разширяване на възможностите на университетите в града и модернизиране и актуализиране на техните специалности, за да отговорят на нуждите на бизнеса.

От своя страна ген. Попов е заявил, че има реална нужда от разширяване на авиационното образование. Той е информирал, че тече интензивна дискусия за нуждата от подготовка на кадри за гражданската авиация. Темата за възстановяване на военно-въздушното училище като национален образователен авиационен център многократно е поставяна през последните години, като е активен  интересът от страна на различни граждански структури и от чужди страни за обучение на специалисти за различните дейности, свързани с  авиацията, е посочил ген. Попов.

Областният управител е заявил, че би подкрепил разкриването на национален образователен авиационен център в Долна Митрополия. Неговото категоричномнение е, че  една самостоятелна структура, която включва и граждански специалности, по-успешно би кандидатствала за  финансиране, включително и чрез възможностите на Интегрираните териториални инвестиции.

Илиян Йончев е поздравил на ген. Попов по повод предстоящото му назначаване за заместник-началник на отбраната. Решението бе взето на заседание на МС тази седмица и влиза в сила на 30 юни 2014 г.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...