Акценти
Начало / Общество / Раздаването на ваучери за декодери продължава до края на октомври

Раздаването на ваучери за декодери продължава до края на октомври

Срокът за получаване на ваучери за цифрова ефирна телевизия е удължен до 30 октомври, напомнят от Регионална Вацка Хорозовадирекция „Социално подпомагане” – Плевен. Според Вацка Хорозова, директор на регионалната дирекция, до изтичане на срока над 95% от правоимащите в област Плевен ще получат полагащите им се ваучери. А това са гражданите, които имат право на енергийни помощи за отоплителен сезон 2012-2013 година.

Крайният срок за използване на ваучерите остава непроменен – 30 ноември 2013 година.

Фирмите, които са спечелили обществените поръчки за доставка на декодери, са задължени да информират населението за механизма, по който ще предоставят устройствата в селищата, където няма търговски обекти. Алтернативни начини са онлайн продажбата, доставка на домашен адрес или в местната социална служба.

Ваучер, който е издаден в едно селище на страната, може да бъде използван и в друг град или село, за получаване на декодер, ако доставчикът е спечелил търговете и в двата района.

Разликата между номиналната стойност на ваучера от 60 лв. и цената на декодерите, постигната в рамките на обществената поръчка, се връща в държавния бюджет. Възможно е доплащане над цената, на която се предлагат устройствата. На гърба на ваучера има поле, на което е оставено място за вписване от съответния служител в търговския обект на реалната цена, заплатена за съответните устройства.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...