Акценти
Начало / Избори / Европейски избори 2019 / Работна среща във връзка с организацията на европейските избори проведе областният на Плевен

Работна среща във връзка с организацията на европейските избори проведе областният на Плевен

Областният управител Мирослав Петров проведе работна среща с институциите, отговорни за нормалното протичане и обезпечаване на изборите за европейски парламент. Целта бе да се координират действията по организацията на изборния процес, съобщиха от Областна админстрация – Плевен.  На срещата са присъствали представители на ОД на МВР, Община Плевен, РИК – Плевен, Областна администрация.

Коментирани са темите за полицейското обезпечаване на сградата, в която се помещава РИК, охраната на изборните помещения, осигуряване на полицейско присъствие при транспортирането на чували с изборни книжа от СИК до РИК Плевен, осигуряване на спешна медицинска помощ. Обсъден е и редът по предаване на изборните документи, придвижването на представителите на СИК, както и разпределението на служителите на областна администрация, за да бъдат избегнати струпвания на хора и създаване на напрежение.

От страна на областна администрация е създадена организация за приемане и разпределение на изборните книжа. Със заповед на Областния управител е определено помещението за съхранение на бюлетините за периода от транспортирането им от печатницата на БНБ до предаването им на общинските администрации.

Участниците в работната среща са изразили готовност да съдействат според своите компетенции за нормалното протичане на изборния процес.

Следващата работна среща е насрочена за 16 май, съобщават още от Областна администрация – Плевен.

Прочетете също:

10 медела за ШКК „Спартак” – Плевен от Национално първенство по шотокан карате-до

Един златен, два сребърни и седем бронзови медала спечелиха каратеките  на Шотокан карате клуб „Спартак” ...