Начало / Общество / Бойко Борисов в Долна Митрополия: Държавата ще подпомага бъдещото висше военновъздушно училище

Бойко Борисов в Долна Митрополия: Държавата ще подпомага бъдещото висше военновъздушно училище

Държавата ще подпомага бъдещото висше военновъздушно училище в Долна Митрополия. Тук ще има развойна дейност, ще има производство, ще има развитие. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред курсантите и ръководството на факултет „Авиационен“ на Националния военен университет „Васил Левски“ в гр. Долна Митрополия. На 10 април Министерският съвет взе решение да предложи на Народното събрание статутът на факултета да се промени и да стане Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“. Основен мотив за откриване на самостоятелно висше военновъздушно училище е нарастващата необходимост от промяна на модела за подготовка на специализирани кадри, отговарящи на съвременните изисквания на военновъздушните сили и авиацията.

Пред курсантите премиерът Бойко Борисов отбеляза, че държавата ще даде пълна подкрепа за развитието на бъдещото висше училище, защото има голяма перспектива. „Около 2 млрд. лв. ще се дадат за нова техника, за която трябват знания и умения. Това означава по-добри битови условия. Ще идват и цивилни“, каза още министър-председателят в Долна Митрополия. Той посочи, че развитието на инфраструктурата в региона ще подобри и инвестиционната среда в тази част на страната. „Има ли път, има и инвеститори. Догодина октомври месец магистрала „Хемус“ от София ще дойде до Плевен“, заяви още премиерът Бойко Борисов и даде пример с изграждането на инфраструктурните проекти в Южна България.

На работната среща в Долна Митрополия присъстваха и министърът на отбраната Красимир Каракачанов и командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...