Акценти
Начало / Общество / Пътят Плевен-Ловеч сред критичните участъци за ремонт

Пътят Плевен-Ловеч сред критичните участъци за ремонт

Едни от най-критичните участъци за ремонт са пътят Плевен-Ловеч, Габрово-Севлиево, няколко пътища в община Велико Търново. Това коментира министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова тази сутрин в БНТ. Преди тях по лошо състояние се нареждат пътищата по направлението Враца-Видин, където също има няколко критични точки, но най-критичната е Димово. Там минава целият международен и транзитен трафик, а от четири години градът стои разкопан. Следващите две направления са участъка към Белоградчишките скали, както и направлението Враца-Криводол. В допълнение ще бъде ремонтиран и Петрохан, и пътя Враца-Леденика с европейски средства.

От ремонт се нуждаят и участъците от Североизточна България – Разград, Исперих, Попово, направлението Добрич-Варна и други. Ще бъдат рамонтирани и две важни направления от Централна България. Това е пътя Стара Загора-Раднево, както и Пловдив-Асеновград. Приоритетни са и Кресненското дефиле и пътя Русе-Бяла. Започват и ремонтите на критичните инфраструктури – тунелите и виадуктите на АМ “Хемус”. В края на месеца започва ремонт и на Витиня, Ечемишка и моста на р. Стряма. Ще бъде стартиран и участъка от Ябланица до Боаза. Продължава работата и по оставащите около 250 километра от АМ “Хемус” като има необходимост от препроектиране на някои от участъците от Боаза до разклона Плевен-Ловеч.

Премиерът обеща и даде пари за пътищата в Северозапада. Години наред обаче за никого не е тайна, че най-разбитите пътища са именно там. Министър Павлова потвърди думите на Борисов, че 2016 ще е годината на Северозападна България. Средства ще се влагат в цяла Северна България, защото пътищата там са в много лошо състояние. Всички одобрени допълнителни средства са почти 100 милиона лева.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...