Акценти
Начало / Любопитно / Плевенчанката Христина Ангелова с приза „Златна игла“ за 2015

Плевенчанката Христина Ангелова с приза „Златна игла“ за 2015

Носителката на приза „Златна игла 2015”  за млад дизайнер  – плевенчанката Христина Ангелова,  представи своята колекция за сезон пролет/лято 2016.

Круизната колекция на дизайнерката  е отражение на пищността и богатството на Средиземноморието. Съчетава в себе си фолклорни елементи на страните от Ривиерата, грижливо съхранили през вековете високата си естетическа взискателност.

Женствеността в детайлите е подчертана чрез живи цветове, качествени материи, безупречно изпълнение и личното отношение на артиста, вложила частица от душата си на пътешественик и претворяваща най-пленителните си впечатления от далечни земи и култури.

модели

Колекцията вече привлече вниманието на няколко световни шоурума за лукзозни бутикови облекла от Париж, Лондон и Шанхай, които прецениха, че круизния стил е креативно адаптиран и съобразен със световните модни тенденции.

Интересът към творчеството на младата дизайнерка не за първи път идва от страни популярни с високата си модна претенциозност.

През 2012 роклята „golden dress” от успешнана колекция на Христина Ангелова се появи на червения килим по време на филмовия фестивал в Кан. Именно тогава модния бранд  TINĀ SOCIAL CLUB доби за първи път световна популярност.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...