Начало / Култура / „Пътят е на всички” е тазгодишната тема на конкурса на ДЗИ за детскатворба

„Пътят е на всички” е тазгодишната тема на конкурса на ДЗИ за детскатворба

Шестото издание на конкурса за детска творба „Моето ДЗИ” тази година провокира младите таланти с темата „Пътят е на всички“. Участие могат да вземат деца на възраст от 6 до 14 години, които имат възможност да изявят таланта си в три категории – „Рисунка“, „Компютърна рисунка“ и „Видеоклип“.

В тях те ще имат възможност да представят по интересен начин своята идея за толерантност на пътя освен чрез рисунка и използвайки най-популярните графични редактори, както и да покажат погледа си към безопасното движение чрез заснемане на видео.

Крайният срок за участие е 30 септември 2019 г. Видеоклиповете и компютърните рисунки трябва да бъдат качени на платформата https://my.dzi.bg/. На същия адрес може да бъде намерена и подробна информация за условията, необходимите документи за участие, както и конкретни детайли за отделните категории.

Компетентното тричленно жури ще има сложната задача да оцени творбите по няколко критерия – изразителност, оригиналност на идеята, креативност, послание, както и съответствие с поставената тема.

Авторите на десетте най-високо оценени рисунки ще получат комплекти моливи за рисуване за следващите си творчески проекти, а училището им ще се сдобие с мултимедиен проектор. Първите трима участници, впечатлили журито със своята компютърна рисунка или видеоклип, ще бъдат наградени с таблети. Отличените творби ще намерят своето място в редица училища – те ще бъдат отпечатани в специален календар за учебната 2019/2020 година.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...