Акценти
Начало / Политика / Найден Зеленогорски: Подготвяме се цялата демократична общност да се яви обединена  на местния вот в област Плевен

Найден Зеленогорски: Подготвяме се цялата демократична общност да се яви обединена  на местния вот в област Плевен

От Движение „България на гражданите” ще предложат демократичната общност да се яви обединена в област Плевен  на предстоящите местни избори. Това обяви днес в Плевен Найден Зеленогорски, зам.-председател на ДБГ. „Ние, като очевидно водеща сила в област Плевен,  подаваме ръка на настоящи и бъдещи партньори, за да разширим значително влиянието си в областта. Това ще е крачката към обединение на национално ниво”, заяви Зеленогорски.

По думите му, демократичната общност в страната е имала реален шанс да постигне много по-голям успех на европейските избори и да се поздрави с двама евродепутати, ако е имало мощен десноцентристки блок.

Според Зеленогорски „Демократична България” е наченката на една истинска алтернатива на статуквото и заяви категорично, че обединена, демократичната общност може да бъде този алтернативен проект. „Това ще е едно надграждане, което ще е стъпка към единен дясноцентристки проект на национално ниво, което ще увлече поне половин милион избиратели и ще постигне поне 40 народни представители в новото Народно събрание”, подчерта Найден Зеленогорски.  Той допълни, че ако обединението не се случи, хората ще оттеглят доверието си, дадено на „Демократична България” на евровота. „Ако искаш да си алтернатива, трябва да имаш резултати навсякъде, не само в някои от по-големите градове. Само така можем да увлечем по-голямата част от периферията на ГЕРБ”, категоричен беше зам.-председателят на ДБГ.

Христо Таслаков, председател на ДБГ – Плевен, каза, че вече са водени неформални разговори за обединение на демократичните сили за предстоящия местен вот, които дават надежда, че обединението може да се случи. Още повече, че всички партии в дясно са взели решение структурите им на местно ниво да решават с кого ще си сътрудничат. Надеждата им е, че националните лидери ще се вслушат в това, което мисли общността.

„Десният избирател е по-особен избирател. Това са образовани, интелигентни хора, които не обичат да ги лъжат и с тях не можеш да си играеш. Те дадоха аванс в доверие, но няма да го дават вечно”, обобщи Таслаков.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...