Акценти
Начало / Общество / Пътни полицаи и ученици заедно на общоучилищен панаир за бизнес проекти

Пътни полицаи и ученици заедно на общоучилищен панаир за бизнес проекти

проект полиция ДФСГ Интелект

Във връзка с Третата глобална седмица на ООН по безопасност на движението, която се проведе от 4 до 10 май, и честването на 25 години от създаването на ДФСГ ”Интелект” – гр.Плевен, на 7 май 2015 година се проведе Общоучилищен панаир на бизнес проекти под наслов „Знаем, можем, правим!”. Участваха най-добрите проекти, избрани при предварителен подбор. Най-атрактивна беше презентацията на проект с предмет на дейност шофьорски курсове.

Петимата участници разиграха правилно и неправилно поведение на пътя от водач на МПС с последвало ПТП и пострадал на пешеходна пътека, на когото е оказана първа помощ от самите ученици. По този начин те показаха колко важно доброто обучение и бъдещите водачи да са отговорни за действията си. Ръководители на проекта са Таня Димитрова – класен ръководител, преподавателят по микроикономика Йоана Лазарова и директорът на ДФСГ „Интелект“ Емил Райков.

Голямата атракция в симулацията беше пристигането на „местопроизшествието” на истински патрулен автомобил с екип Пламен Минков, Христо Дончев и Момчил Ноев, с последвал тест с Дрегер и превантивни препоръки на полицаите към учениците.

PIC_0466aКатинов-Дундаков

„Проектът, който се фокусира върху проблема за пътната безопасност,  ангажира младите хора в средата, където те живеят, учат, забавляват се в свободното си време. Той е разработен върху концепция, която се прилага систематично в страните от Европейския съюз – мултидисциплинарен подход  и предлагане на решения за гарантиране на безопасност чрез повишаване на пътно-транспортната култура”,  коментира началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Йордан Дундаков.

Снимки: пресцентър МВР – Плевен

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...