Акценти
Начало / Общество / Пътешественикът и изследовател Михаил Заимов ще гостува в Плевен

Пътешественикът и изследовател Михаил Заимов ще гостува в Плевен

Михаил Заимов, човек с много професии: подводен фотограф, водолаз, пътешественик, журналист и водещ на предаването „Култура.бг“ на БНТ, както и активист за популяризирането на биоразнообразието в Черно море и неговото опазване ще гостува в Плевен.  „Аз пропътувах почти целия свят, търсейки сюжети за макрофотография, а се оказа, че те са в изобилие точно тук, под носа ми – в Черно море“, казва внукът на ген. Владимир Заимов и правнукът на революционера и писател Стоян Заимов, който е сред строителите на съвременна България.

Михаил Заимов от години се бори за популяризирането на голямата си любов – Черно море и забравените му богатства и история.

На 3 и 4 декември той ще гостува в Плевен по покана на асоциация „Докосни дъгата“, като визитата му включва посещения на ОУ „Д-р Петър Берон“ и СУ „Иван Вазов“. Заимов ще разкаже на децата от двете плевенски училища част от приключенията си, включващи невероятни срещи и преживявания под водата. Една от най-запомнящите се емоции при броденията му из световните морета и океани е сблъсъкът му с китова акула. Но той е виждал и много други неочаквани неща. Като потънали кораби от Първата или Втората световни войни, все още с екипажите в тях. Учениците ще имат възможност да видят и удивителни кадри от негови изложби.

На 3 декември, от 18,00 часа във Военен клуб – Плевен ще се проведе открита среща-дискусия с Михаил Заимов. Един разговор за културата и историята. И разбира се, за богатството на живота в Черно море, за историята му през вековете и защо е важно да се грижим за него и да го ценим. Входът за срещата е свободен.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...