Акценти
Начало / Образование / Първото класиране за специалност „Медицина” в МУ – Плевен излиза утре

Първото класиране за специалност „Медицина” в МУ – Плевен излиза утре

От 15 юли кандидат-студентите в Медицински университет – Плевен ще могат да проверят дали са приети в специалност „Медицина” на първо класиране. На 13 юли, понеделник, МУ – Плевен изнесе резултатите от конкурсния изпит по химия за специалност „Медицина”. Освен на място в Ректората, чрез входящия си номер кандидат-студентите имат възможност да проверяват оценките си на сайта на висшето училище. В раздел „Актуално Прием 2015” висшето училище е изнесло и график за излизане на класиранията за „Медицина” и за бакалавърските програми, както и датите за записване на новоприетите студенти. Ако след трето класиране останат незаети места по държавна поръчка, МУ-Плевен ще приема заявления за участие в класиране за запълване на тези места.
Тази година на конкурсния изпит по химия във висшето училище се явиха 417 кандидати, от които оценка отличен са изкарали 20%, което прави 84 отлични оценки, в това число 7 пълни шестици. Много добрите оценки са 130 или 31%, оценка добър са получили 117 кандидати или 28%, а оценка среден – 47 или 11% от кандидатите. Статистиката показва значително по-високи оценки по химия тази година, както и по-малко слаби – 37 двойки или 9%. Две са анулираните работи на кандидати по време на изпита по химия, поради доказан опит за преписване.
След излизане на първо класиране за специалност „Медицина” на 15 юли, новоприетите студенти имат три дни за записване в МУ-Плевен – 20, 21 и 22 юли. Второ класиране на кандидатите за „Медицина” ще излезе на 22 юли 2015 г.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...