Акценти
Начало / Образование / Първокласници от СОУ „Иван Вазов” подариха мартенички на деца от Центъра за настаняване от семеен тип

Първокласници от СОУ „Иван Вазов” подариха мартенички на деца от Центъра за настаняване от семеен тип

jpg.5

Ученици от първи „Д” клас на СОУ „Иван Вазов” подариха мартенички на децата от Центъра за настаняване от семеен тип в жк „Сторгозия“, информира класната ръководителка Милена Борисова. Учениците решили да зарадват приятелите си от Центъра, за да започне месец март с усмивки за тях. Поставили мартенички в пощенски пликове и на всеки надписали името на детето, за което е подаръкът.

jpg.4

„Вярва се, че мартениците пазят къщата да не влезе лош човек, а хората предпазват от болести и уроки. Белият цвят символизира дълъг живот, а червеният – здраве и сила. Видите ли първия щъркел или първото напъпило дръвче, свалете мартеничката и я сложете под голям камък. След девет дни проверете под камъка какви животинки са се събрали. Колкото са повече, толкова придобивки ще получите през годината”, вярват децата от първи „Д“ клас и отправят своите добри пожелания към Марияна, Звезда, Есмералда, Калин, Севдалин, Тодор, Иван, Мартин, Божидар и техният дом за здраве, много сили и късмет.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...