Начало / Общество / Първи модул военнослужещи от доброволния резерв положиха клетва

Първи модул военнослужещи от доброволния резерв положиха клетва

Тържествен ритуал по полагане на военна клетва и връчване на удостоверенията за завършена успешно „Начална военна подготовка” на първия модул военнослужещи от доброволния резерв се проведе на строевият плац на Единен център за начална подготовка (ЕЦНП) в Плевен. Униформените са от трите вида въоръжени сили – Сухопътни войски, Военновъздушни сили и Военноморски сили.

Командирът на Единния център полк. Николай Бешев прие строя на военнослужещите и Представителния духов оркестър на Сухопътните войски. В словото си полк. Бешев припомни, че свещеният обет на клетвата е древна и славна традиция, която води началото си от далечни времена, когато конниците на Аспарух преминават Дунава и се заклеват тази земя да бъде завинаги българска. „С клетвените слова „Заклех се” Вие изразявате готовността си да следвате завета на дедите ни от Аспаруховите конници, от хайдути и опълченци, от славните ни пълководци и хилядите воини, положили кости, за да я има България”, подчерта командирът на Единния център. Той пожела на всички  да бъдат живи и здрави, предано и вярно да служат на Родината, да бъдат доблестни воини, истински мъже и непреклонни българи.

На тържественият ритуал присъстваха полк. Стоян Стаматов – началник на Централно военно окръжие София, Георги Георгиев – директор на дирекция „Обществен ред и сигурност” в Община Плевен, зам.-областният управител Мирослав Михайлов, полк.  Гошо Мерджанов – зам.-началник на щаба на Сухопътните войски, подп. Стоян Стоянов – началник на Военно окръжие Плевен, о. з. бригаден генерал Валентин Буров, представители на държавната и местната власт, както и много близки на военнослужещите.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...