Начало / Общество / Първи Лео лагер се провежда в село Байкал (снимки)

Първи Лео лагер се провежда в село Байкал (снимки)

Младежи от Плевен, Пловдив и Свиленград  участват в първия Лео лагер в България, организиран по пилотен проект на Дистрикт 130  и Зона България към Лайънс Интернешанал.

В петдневния лагер в прекрасната база, създадена от Иво Джокин в село Байкал, младежи от Лео клубовете на Плевен, Пловдив и Свиленград се отдадоха на различни  ползотворни занимания –  научни , спортни, забавни.

Лагерът беше официално открит на 15 юли от президентите на Лайънс клуб Плевен и Лайънс клуб Плевен Огледало – Ивайло Стоянов и Мариела Иванова.

Под напътствията на Иво Джокин младежите направиха интересни наблюдения с телескоп на кратерите на луната, построиха ресторант за птици. С много креативност конструираха  спускаем космически апарат от яйце и сламки, показаха творчество в арт ателие за рисуване с текстилни и луминисциращи бои върху тениски.

Лагерът е изцяло на разноски на Лайънс клубовете, от които са изпратени младежите. Идеята е лагерът да стана ежегоден  и все повече деца да имат възможност за участие в него, в това прекрасно кътче на България, сподели Ивайло Стоянов.

Утре предстои церемонията със запалването на лагерния огън, с който ще завърши това прекрасно приключение. В петък, 19 юли, за гостите от Пловдив и Свиленград е организирана туристическа разходка на забележителностите на Плевен.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...