Акценти
Начало / Новините в снимки / Първият училищен звънец удари в Спортното училище в Плевен

Първият училищен звънец удари в Спортното училище в Плевен

Най-старото спортно училище в страната – Спортно училище „Георги Бенковски” в Плевен, днес откри за 47 път нова учебна година. Церемонията започна с издигане на националния флаг под звуците на химна на РБългария. Честта да издигне българското знаме имаше изтъкнатият атлет и възпитаник на плевенското училище Тихомир Иванов.

Новата учебна година в Спортното училище започнаха с ново знаме и нов директор. Временно изпълняващ длъжността до провеждане на конкурс е Вилма Великова. В краткото си обръщение към учениците тя ги призова да обещаят, че няма да правят безпричинни отсъствия и им пожела да вървят  уверено към спортните върхове. Нека бъдем победители, завърши обръщението си тя.

Гости на церемонията бяха Мария Стефанова – дирекция „Ученически и младежки спорт“  в Министерството на спорта, Владислав Николов – народен представител, Ралица Добрева – областен управител на Плевен, проф. Димитър Стойков – кмет на Плевен, Албена Тотева – началник на РИО – Плевен, Атанас Кършев – областен експерт, общинските съветници  Антон Георгиев и Мартин Митев.

Гордея се, че съм възпитаник на това училище и днес мога да ви поздравя с първия учебен ден, каза в приветствието си Мария Стефанова. Тя гарантира, че целият екип на Министерството на спорта се грижи за осигуряване на нормален учебен и спортен процес в спортните училища в страната. Тя поднесе поздравителен адрес от името на министъра на спорта Красен Кралев.

Кметът на Плевен проф. Димитър Стойков също поздрави учениците и преподавателите за откриването на новата учебна година. „Поколения наред преподаватели и ученици разнасят славата и името на училището, на Плевен и на България с участието си в републикански и международни състезания. Училището има възпитаници, които ще останат в златната книга на българския спорт и ще са гордост за всички поколения. Затова искам да благодаря на учителите и  учениците за ентусиазма им и борбения дух”, каза проф. Стойков и подчерта, че Община Плевен е загрижена да подпомага развитието на спорта в нашия град. Той припомни, че следващата година трябва да бъде готова новата спортна зала, която ще  отговаря на всички европейски изисквания за провеждане на спортни състезания. Кметът обяви, че със съдействието на плевенските депутати, на министър Кралев и на г-жа Стефанова игрището с изкуствена настилка и лекоатлетическа писта ще бъде реализирано и се очаква за началото на следващата нова учебна година да бъде открито.

След първия училищен звънец през арката от балони най-напред преминаха новоприетите петокласници.

Следваща Предишна
IMG_2429Спортно училище нова учебна година
IMG_2413Спортно училище нова учебна година
IMG_2414Спортно училище нова учебна година

IMG_2424спортно училище ново знаме
IMG_2418Спортно училище нова учебна година
IMG_2419Спортно училище нова учебна година
IMG_2173Спортно училище
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...