Акценти
Начало / Общество / Инспектори на НАП иззеха касова наличност от три търговски обекта в Плевен

Инспектори на НАП иззеха касова наличност от три търговски обекта в Плевен

Инспектори от офис на НАП Плевен иззеха и описаха касовата наличност на три търговски обекта в града при едновременно извършени проверки на 28 август. Акцията е осъществена в обекти на задължени лица с просрочени публични задължения, съвместно със съдействието на органите на МВР – Плевен.
Налагането на запор върху средства на длъжника, чрез изземване на наличния оборот в касата на търговски обект, е една от обезпечителните мерки предвидени в ДОПК, която се прилага от публичните изпълнители от дирекция „Събиране“ при териториалните дирекции на НАП. Основната цел на тази крайна мярка е да се осигури своевременно погасяването на натрупаните задължения към бюджета от неизрядните задължени лица. При извършване на проверката се описва и изземва касовата наличност в обекта. Паралелно с това се осъществява и цялостен контрол върху дейността на обекта, като например: издаването на касови бележки при продажбата на стоки, водят ли се правилно книгите за дневните финансови отчети, дали продавачите са назначени на трудови договори и други.
От приходната администрация поясняват, че към тези действия на публичните изпълнители се пристъпва, когато длъжникът, въпреки че разполага с парични средства и значителни обороти, системно не плаща задълженията си към бюджета за данъци и осигуровки.
От офис на НАП – Плевен при ТД В.Търново приканват лицата с просрочия към бюджета, които изпитват временни затруднения, да посетят приходната агенция, за да договорят периодите и начините на погасяване на задълженията, тъй като проверките в обектите на неизрядните данъкоплатци ще продължат и в бъдеще.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...