Акценти
Начало / Здравеопазване / Първият в страната Център за психо-социална рехабилитация отвори врати в Плевен

Първият в страната Център за психо-социална рехабилитация отвори врати в Плевен

Първият по рода си в страната Център за психо-социална рехабилитация беше открит официално днес в плевенския парк „Кайлъка”. Гости на събитието бяха председателят на Общинския съвет Мартин Митев, кметът Георг Спартански, общински съветници, представители на лекарската гилдия.

Създателят на центъра д-р Пламен Атанасов разказа, че тук ще се предлагат иновативни терапии, като за целта е създаден мултидисциплинарен екипи от лекари – психиатри, психолози, социални работници, арт- и кинезитерапевти. Те ще работят по терапевтични програми за медикаментозно поддържащо лечение, индивидуална и групова психотерапия, арт и музикотерапия. По този начин ще се запълни една важна ниша от нашето здравеопазване – продължително възстановяване и ресоциализация на пациенти с психични проблеми след овладяване на състоянието им в специализираните болнични заведения. В Центъра е създадена уютна среда, близка до домашната, в която ще се осъществява рехабилитацията през деня, а вечер пациентите ще могат да се прибират при своите близки, допълни още д-р Атанасов.

Кметът Георг Спартански приветства идеята и нейната реализация, подчертавайки първенството на Плевен в това начинание. Хора сме, живеем във време с много предизвикателства, никой не е застрахован от здравословни проблеми и е много оптимистично, че има професионалисти, които подават ръка за адекватна помощ в трудни моменти, каза още той, пожелавайки успех на екипа на Центъра.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...