Акценти
Начало / Крими / Изправят пред съда шофьор на автобус за допуснато произшествие с четирима загинали

Изправят пред съда шофьор на автобус за допуснато произшествие с четирима загинали

Окръжна прокуратура – Плевен е внесла в съда обвинителен акт срещу шофьор на автобус, нарушил правилата за движение и допуснал пътнотранспортно произшествие с четирима загинали.

Инцидентът е станал на 13.08.2017 г. на пътя Плевен – Ловеч, в близост до кантон „Люляк“. Пострадалите Румен З. и Любов З., заедно със своята дъщеря и техния внук се връщали от посещение в село Орешак. Придвижвали се с лек автомобил „Форд Фокус“, като в следобедните часове потеглили за Плевен. По същото време от Плевен в направление Пловдив, потеглил пътнически автобус „Сетра“, по редовна линия за превоз на пътници, управляван от обвиняемия.

В района на кантон „Люляк“, на прав пътен участък автобусът се движел със скорост от 78 км/ч, като навлязъл в зона, в която със знак е било указано ограничение  60 км/ч. Когато двете моторни превозни средства се намирали на разстояние от около 110 м. едно от друго, лекият автомобил – управляван от пострадалият Румен З., внезапно променил посоката си на движение и навлязъл в лентата за насрещно движение. Обвиняемият предприел екстремно спиране на автобуса, за да избегне удар. В този момент лекият автомобил рязко завил на дясно и започнал да се прибира в своята лента за движение, но въпреки това, между двете превозни средства последвал сблъсък.  В следствие на удара, возещите се в лекия автомобил пътници починали на място.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...