Акценти
Начало / Общество / Първите обучавали се на L-39 ZA  получиха Почетни плакети  на церемония в УАГ „Георги Бенковски“

Първите обучавали се на L-39 ZA  получиха Почетни плакети  на церемония в УАГ „Георги Бенковски“

Бивши и настоящи военнослужещи, представители на институции и граждани от цялата страна присъстваха днес на открития летателен ден по повод честването на 30 години самолет L-39 ZA в България. Поздрав за празника отправиха командирът на Учебна авиационна група „Георги Бенковски” – Долна Митрополия подп. Ангел Николов, бригаден генерал Анатолий Кръстев, зам.-командир на ВВС, на тържествената церемония присъстваха  и областният управител Ралица Добрева и изпълняващият длъжността кмет на Община Плевен арх. Невяна Иванчева.

„Изразяваме респекта си към дълга ви да бъдете надежден пазител на страната и гарант за нейния мир и стабилност. На борда на самолета L-39 ZA овладяха военно майсторство в Долна Митрополия и Каменец  поколения наши летци, превръщайки името му в един от символите на отбраната на страната ни. Приемете пожеланията ни за здраве, висок дух и енергия, нови поводи за заслужено самочувствие и удовлетворение”, пожела арх. Иванчева.

В поздравителен адрес, изпратен до командването на авиационната група в Долна Митрополия Областният управител Ралица Добрева отбелязва, че Учебна авиационна група „Георги Бенковски” остава вярна на традициите и продължава да изгражда професионалисти, да създава работещи и единни колективи, да обединява с  общи ценности.

”Летенето е смел порив, реализирана мечта и безусловно доверие, защото зад всеки успешен полет стои екипна работа или както казва писателят Ричард Бах „Човек поверява живота си на това, в което вярва.“Честит празник и адмирации  за вашия респектиращ професионализъм!”, се казва още в поздравителния адрес на Областния управител Ралица Добрева до командването, офицерите и курсантите в УАГ ” Георги Бенковски” Долна Митрополия.

Почетни плакети, специално изработени за случая, бяха връчени на първите обучавали се на L-39 ZA.

poleti4

Присъстващите наблюдаваха пилотиране в зона сложен пилотаж на малка височина, прихващане и ескортиране на вражески самолет, полет в бойна формация, различни фигури от сложния пилотаж със самолети L-39 ZA и Pilatus РС-9М. Статичният показ запозна с предназначението на авиационната, самолетообслужваща и специална техника, които са на въоръжение в авиогрупата „Георги Бенковски”. Желаещите да се снимат в пилотската кабина пък трябваше да чакат реда си на дълги опашки.

Снимки: Пресцентър Община Плевен

poleti3

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...