Начало / Здравеопазване / Празник на усмивката организираха в Искър от Фондация „Св. Иван Рилски”

Празник на усмивката организираха в Искър от Фондация „Св. Иван Рилски”

На християнския празник Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София, Фондация  „Св. Иван Рилски” – Плевен събра жителите на град Искър, за да отбележат станалия вече традиция Празник на усмивката.

Искър бе избран за домакин на празника, тъй като от няколко месеца Мобилният стоматологичен кабинет към „Медико-дентален център Св.Панталеймон“  оказва стоматологична помощ на жителите на града, а част от пациентите  му са получили безплатни зъбни протези, дарение от Фондация „Св. Иван Рилски”.

Екипите на Фондация „Св. Иван Рилски” и „МДЦ – Св. Панталеймон” са удовлетворени от факта, че са успели съвместно да върнат усмивката на лицата на хората.  За голяма част от хората в малките населени места сумата за изработване на зъбни протези  е непосилна.

14359769_10206497113380018_1246795864_o

Фондация „Св. Иван Рилски” от години финансира изработването и поставянето на зъбни протези на социално слаби и възрастни хора като набира средства от дарения, организирайки благотворителни инициативи и мероприятия.

До момента дарените от Фондацията зъбни протези на социално слаби хора са 917.

Тази година Мобилният стоматологичен кабинет към МДЦ „Св. Панталеймон – Плевен”  предоставя дентална помощ в селата Гривица, Горна Митрополия, Николаево, Одърне, Божурица, Горни Дъбник и  гр. Искър, а Фондацията дарява зъбни протези на част от жителите им.

Празникът на усмивката започна в 12 ч. на площада в гр. Искър. За доброто настроение на гостите се погрижи Танцова формация към клуб „Веселяци“ – гр. Плевен.

14339191_10206497115180063_1519094017_o

Жителите на Искър  изказаха своята благодарност към учредителя на Фондация „Св.Иван Рилски“ Плевен  д-р Елиза Георгиева и екипа на „МДЦ Св. Панталеймон – Плевен”.  Фондацията ще продължи да дарява зъбни протези на социално слаби възрастни хора.

Д-р Елиза Георгиева благодари на инж. Валентин Йорданов – кмет на Община Искър и на зам. кмета г-жа Емилия Тончева за оказаната подкрепа и съдействие за организация на празника и пое ангажимент Празник на усмивката да има и догодина, тъй като Мобилният стоматологичен кабинет към „Медико-дентален център Св.Панталеймон“ Плевен, отново ще помага на хората в нужда.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...