Акценти
Начало / Култура / Първа самостоятелна изложба в родния Плевен подреди Криста Кирова

Първа самостоятелна изложба в родния Плевен подреди Криста Кирова

Младата художничка Криста Кирова избра родния Плевен, за да представи първата си самостоятелна изложба. Талантливата плевенчанка е подредила над 30 творби – пейзажи и натюрморт, в галерия „Илия Бешков”. Изложбата беше открита снощи от директора на галерията Мирослав Минчев, който обърна внимание на факта, че за жалост много отдавна галерията не е представяла млад автор.

За Криста Кирова  и нейното творчество говори проф. Кирил Мескин. „Пейзажите и натюрмортите на Криста са рисувани от натура, но преминали през душата и сърцето на художничката, те вече са изкуство.Всяка нейна картина носи настроение, но и елемент на експеримент. Творбите й са искрени и  експресивни”, каза проф. Мескин.

IMG_4116изложба-Криста-откриване

А самата Криста споделя: „Добрата картина надхвърля рамките на техническото изпълнение. Тя е онзи рядък случай, когато разумът е успял да чуе гласа на душата и да го сподели за света”.

Криста Кирова е родена в Плевен, учи в Гимназията с преподаване на чужди езици. Завършва „Живопис и стенопис‘ при проф.Николай Майсторов  в НБУ.  Още като студентка тя участва в редица общи изложби. Участвала е със свои творби във ФЕСТ 2011 ,,Образование-обучение-резултати‘‘,Зала ,,София‘‘, Столична библиотека; в уъркшоп ,,Реализиране на декор и костюм‘‘; в изложба ,,Учебният процес:провокация на границата между традиционно и съвременно пластично изкуство‘‘ – София; в ,,Student Art’’ – изложба студенти в Дворец на културата, Перник. През 2014 г. Криста Кирова участва в изложба на млади творци Плевен-Бургас в Арт център Плевен. Носител е на номинация за награда на ,,Алианц‘‘ за живопис 2014.

IMG_4135картина

IMG_4136картина

IMG_4132картина

IMG_4137картина

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...