Акценти
Начало / Общество / Първа номинация от Плевенско в конкурса „Дърво с корен“

Първа номинация от Плевенско в конкурса „Дърво с корен“

Само две седмици след като започна конкурсът „Дърво с корен 2016“, първата номинация от Плевенско вече е факт. Номинацията идва от ПУИ „Асен Киселинчев“ в град Долни Дъбник.

В нея е записано, че „изграждането на екологично възпитание е едно от направленията, по което работим с учениците в Помощно училище-интернат „Асен Киселинчев”, като една от целите ни е, да ги превърнем в природолюбители. Училището разполага с 29 дка училищен парк. Той е истинска приказка за малките ни природолюбители. В него те с интерес наблюдават смяната на сезоните, играят и се забавляват, учат и релаксират. Създаването и поддържането на цветни градини с участието на деца със специални нужди има терапевтичен ефект – развиват се фината и обща моторика, стимулира се сензориката, повишава се креативността, изграждат се социални умения, подобрява се тяхното самочувствие.

дърво с корен Долни Дъбник 1

Учениците с радост се включиха в заниманията и тази година, като засяха семена и засадиха цветя и билки, окопаваха ги и ги поливаха. Така те подновиха биоградинката, научиха повече за приложенията на подправките. Обогатените алеите с наскоро засадените цветя и билки, красиво се съчетаха с богатото разнообразие от растителни видове.

дърво с корен Долни Дъбник

Чрез разходки в парка и по сензорната пътека – пътека с редуващи се естествени повърхности с различна грапавина, съчетана с цветя и билки от двете страни по дължината и – под звуците на чуруликащите птички, децата получават мултисензорна стимулация в естествена природна среда и се учат да я обичат, опазват и се грижат за нея“, пише в номинацията.

дърво с корен Долни Дъбник 2

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...