Акценти
Начало / Спорт / Първа домакинска победа на баскетболния „Спартак” за годината

Първа домакинска победа на баскетболния „Спартак” за годината

баскет

Победа с 88:72 записаха в началото на годината баскетболистите на „Спартак” – Плевен. След лошото начало като гост на „Лукойл Академик”, възпитаниците на Цветан Антов победиха като домакини състава на „Черноморец” – Бургас и зарадваха в началото на годината верните си фенове.

Мачът започна в опознавателно темпо. Нито един от двата състава нямаше преимущество, а двамата треньори изпробваха на различни постове няколко играчи. Още от самото начало Цветан Антов вкара в игра Саша Топчов, който доста добре се представи под коша, реализирайки няколко ефектни попадения. За гостите от „Черноморец” пък игра бившето крило на домакините Тодор Тодоров, който също се постара да направи впечатление на публиката с ефектинти отигравания. След 10 минути игра резултатът бе равен, а със сирената, благодарение на ефектна тройка, домакините излязоха напред при 23:20 точки.

Веднага след почивката обаче нещата на терена се обърнаха. За 2 минути гостите от Бургас реализираха 12 точки и видимо дръпнаха напред. Това накара Цветан Антов да иска прекъсване, а след него дойде и стабилизация. След като домакините направиха опит да се върнат в мача с няколко безответни коша, и треньорът на гостите Дечо Коешинов поиска прекъсване. След него „Черноморц” задържа крехкото си преимущество в продължение на 5 минути, но малко преди да изтече първото полувреме „спартаовци” изравниха. Последваха нови силни минути за гостите и на почивката резултатът на светлинното табло сочеше 39:42, а Антов и неговият помощник Петър Петров явно имаха какво да говорят с момчетата в съблекалнята, за да може тяхната игра да се подобри през втората част на двубоя. А и малко преди края на втората част се контузи сериозно Веселин Георгив, чиято полза за тима до този момент бе доста сериозна.

Третата четвърт бе най-успешната за домакините. Още от самото начало те пресираха своите съперници и поведоха в резултата. Явно решени да побдедят и видимо нахъсани на почивката, плевенчани излязоха на терена преобразени. Отличната игра на „спартаковци” доведе и до натрупване на сериозен актив, който бе цели 31 точки в края на частта. Далеч по-скромните 15 реализираха гостите и преди заключителната четвърт таблото в зала „Балканстрой” сочеше 70:57.

Последната четвърт на мача бе също интересна, но домакините не се напрягаха много, реализирайки едва 18 точки. Гостите записаха традиционните 15 и двубоят приключи при резултят 88:72 в полза на „Спартак”.

Най-резултатен за отбора на „Спартак” в този мач бе плеймейкърът Цветослав Острев отбелязал 20 точки. С 19 се отличи Васил Александров, а 12 реализира Саша Топчов.

За гостите с 13 точки се отличи Теодор Захариев, а 12 реализира Калин Христов. Плевенчанинът в тима – Тодор Тодоров записа 9 точки.

 Текст Иво Тодоров

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...