Акценти
Начало / Здравеопазване / Първата на Балканите хайфу терапия при заболявания на носа въвеждат в Плевен

Първата на Балканите хайфу терапия при заболявания на носа въвеждат в Плевен

Първата на Балканите високотехнологична хайфу терапия при заболявания на носа и околоносните кухини ще бъде въведена в Клиниката по УНГ болести при Университетската болница в Плевен. Апаратурата  ще заработи до края на годината. Междувременно на обучение за работа с апаратурата ще бъдат изпратени в Китай двама лекари от клиниката.  Това информира на пресконференция доц. д-р Александър Вълков, началник на Клиниката по УНГ болести.

Въвеждането на модерната безкръвна технология, чието приложение се разширява все повече в Европа, е продиктувано от стремежа на ръководството на Клиниката да предлага най-доброто и съвременно лечение на пациентите си. Файфу терапията е напълно безопасна за пациентите, защото няма натрупване на лъчение и не е токсична.

От 2 години в лечебното заведение функционира апарат за радиочестотна хирургия, чрез която по безкръвен и нетравматичен начин се подобрява носното дишане, решават се проблемите с нощното хъркане и сънната апнея, информира д-р Кремена Атанасова, асистент по УНГ болести и сертифициран специалист за работа с апарата.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...