Начало / Образование / Първата група плевенски ученици завърши обучението си по програмата „Научи се да караш ски”

Първата група плевенски ученици завърши обучението си по програмата „Научи се да караш ски”

IMG_1558ски училище

Първата група плевенски ученици успешно приключи участието си в програмата „Научи се да караш ски” към Българската федерацията по ски. В продължение на четири дни ученици от Гимназия с преподаване на чужди езици – Плевен, се учиха да карат ски на пистите на Беклемето.

За първи път училища от Плевен са включени в тази програма. По предварителен график 100 ученици от началния курс от Гимназия с преподаване на чужди езици, Начално училище „Патриарх Евтимий”,  СОУ „Иван Вазов”,  Начално училище „Христо Ботев” ще преминат обучение на Беклемето. Всяка група е с квота  от 25 ученици.

Транспортът за участниците е осигурен  от Българската  федерация по ски. За ски обучението, храненето, ски оборудването, ползването на ски писта, ски влек и ски учители отговаря фирма „Сима”.

 По програма в четвъртия, последен ден от обучението на всяка група, се провежда състезание по ски слалом за класиране по време за всички участници от групата.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Наградите на първата група участващи ученици официално бяха връчени от Албена Тотева, началник на Регионален инспекторат по образованието – Плевен и Юрий Тодоров – директор на Гимназия с преподаване на чужди езици-Плевен. По инициатива на родителите бяха осигурени медали и други предметни награди.

IMG_1564ски училище

Началникът на Регионален инспекторат по образованието Албена Тотева връчи грамота за активно участие и съдействие на Чавдар Вангелов, родител от ГПЧЕ – гр Плевен, с която изразява благодарност  за подпомагане реализирането на всички дейности, както и взаимното ползотворно партньорско сътрудничество.

От победителите във всяко една от четирите групи ще бъдат излъчени най-добре представилите се момче и момиче, които ще участват в организираното от Българската федерацията по ски финално състезание. В него ще мерят сили първенците от вскички ски центровете по програмата – Благоевград, Пловдив, Плевен, Смолян, София и София-област.

 

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...