Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Пълна лъжа е постъпилата жалба в ОИК – Плевен, твърдят от засегнатата страна

Пълна лъжа е постъпилата жалба в ОИК – Плевен, твърдят от засегнатата страна

Пълна лъжа е постъпилата жалба в ОИК – Плевен,  в която се твърди, че в СИК в Буковлък присъства депутат, разгръщат се предварително бюлетини, представилите на партия отбелязват предварително номера в бюлетината и застъпници придружават гласоподаватели в тъмната стаичка. Жалбата е опит да се създаде напрежение точно в Буковлък, където са най-многото ромски гласове в Плевенска община, твърдят от засегнатата страна.

ОИК-Плевен, след постъпване на жалбата, незабавно е изпратила комисия в състав: Евгения Станева, Николинка Добрева и Марсел Мойсеев, която да посети цитираната в жалбата секционна избирателна комисия.

Комисията е извършила проверка, от която се установява, че към момента на извършването на проверката депутът не е присъствал в СИК или пред нея. Всички членове на секционно избирателната комисия, както и намиращите се в помещението на секцията и застъпниците, са заявили, че не е имало предварително разгръщане на бюлетини, респективно предварително отбелязван вот, както и че няма случаи застъпници да придружават гласоподаватели в тъмната стая. За извършената проверка комисията е съставила констативен протокол, се казва в изпратеното опровержение.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...