Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / ОИК – Плевен получи сигнал за предварително отбелязване на бюлетини в Буковлък

ОИК – Плевен получи сигнал за предварително отбелязване на бюлетини в Буковлък

Жалба за нарушение на изборния процес в село Буковлък е постъпила в 11:40 часа днес в ОИК – Плевен.  Тя е свързана с присъствието на депутат, разгръщане предварително на бюлетини и отбелязване предварително на конкретен номер в бюлетината, както и придружаване на гласоподаватели в тъмната стаичка от застъпници.

ОИК-Плевен, след постъпване на жалбата, незабавно е изпратила комисия, която да посети цитираната в жалбата секционна избирателна комисия.

Комисията е извършила проверка, от която е установено, че към момента депутатът не е присъствал там. Всички членове на секционно избирателната комисия, както и намиращите се в помещението на секцията и застъпниците са заявили, че не е имало предварително разгръщане на бюлетини, респективно предварително отбелязван вот, както и че няма случаи застъпници да придружават гласоподаватели в тъмната стая. За извършената проверка комисията е съставила констативен протокол.

Общинската избирателна комисия в град Плевен е ооставила без уважение жалбата. Решението подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...