Начало / Последни новини / Пълен комплект медали  за плевенските триатлонисти

Пълен комплект медали  за плевенските триатлонисти

11 състезатели от плевенския клуб „Борислав Доков”  участваха в Държавното първенство по триатлон и Балканското първенство по акватлон и триатлон за всички възрастови групи. Състезанията се проведоха в  края на миналата седмица в Русе с участието на близо 400 състезатели от Сърбия, Румъния, Турция, Хърватска, Македония и България.

Най-големият успех за плевенския клуб донесе треньорът Иво Илиев, който спечели златен медал при мъжете на Държавното първенство и злато в групата 35-45 години от Балканското първенство, преодолявайки пръв разстоянието от 750 м с плуване, 20 000 м. с колоездене и 5 000 м с бягане.
В групата на юношите младша възраст (до 13 г.) Мартин Лазаров спечели србърен медал, преодолявайки 300 м с плуване, 10 000 м с велосипед и 2 000 м с бягане. В тази група участваха още неговите съотборници Валентин Кръстев и Станислав Тинчев.


Бронзовото отличие при младежите 16-19 г. на Държавното първенство спечели Симеон Янев, който се класира 22-и в Балканиадата. На 5-о място на Държавното и 27-о в Балканското е Кристиян Великов, а Виктор Цветанов и Християн Борисов са съответно 9-и и 10-и на Държавното и 33-и и 34-и в Балканското първенство по триатлон. В старшата възраст малко не достига на Владимир Атанасов да се качи на почетната стълбичка, споделя треньорът Илиев.


„Добро е представянето и на децата на клуба ни. В най-малката възраст Валентин Илиев е 5-и, а при по-големите Борис Божанов е 11-и при първото си състезание по триатлон. А дадените от състезателите ни резултати са много добри и няма как да не съм доволен от тяхното представяне”, допълва Иво Илиев.
На плевенските триатлонисти предстои състезание в Хисаря на 23 юли, а след това и Държавно първенство по триатлон на спринтова дистанция. В края на август е пък надпреварата за купа „Пловдив”.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...