Акценти
Начало / Общество / Пчелар от Плевен с отличие за инвестиция на годината

Пчелар от Плевен с отличие за инвестиция на годината

Плевенчанинът Емил Балашков, производител и търговец на пчелни продукти и инвентар, спечели отличието „Инвестиция на годината” в приключилото в неделя Десето международно изложение „Пчеларство – Плевен 2012”. С плевенски адрес е и наградата в категория „Етикет на годината”, която беше присъдена на пчелари Станчеви.

Носител на тазгодишната Голяма награда – статуетката „Крило на успеха” , за новаторство в пчеларството стана сливенска фирма с управител Младен Заров, чиято дейност е производство на пчелни кошери и пчеларски инвентар.

Отличия бяха връчени в още седем категории – за нов продукт, нова технология, нов производ на пчелен продукт, опаковка на годината, специализирана литература и награда за най-проспериращ млад пчелар за 2011 г. Връчени бяха дипломи за дългогодишно партньорство на пет фирми, които са участвали във всички десет изложения, проведени досега. Сред тях са три български и фирма от Сърбия и Турция.

Наградите връчи патронът на изложението областният управител на Плевен Иван Новкиришки. От негово име всеки отличен получи фотоалбум „Плевен“, а носителят на Голямата награда и специален плакет на областния управител.

Носителят на Голямата награда – Крило на успеха

Стремим се да работим качествено и да предлагаме все нови и нови продукти на пазара, както и на Пчеларското изложение, каза веднага след награждаването носителят на Крилото на успеха Младен Заров. Това е поредно участие на фирмата в Пчеларското изложение в нашия град. Новият продукт, с който печелят голямото отличие, е така нареченият ергономичен кошер – симбиоза от пластмасови елементи и традиционното за кошерите дърво. „С този нов кошер се работи не само удобно и лесно, но и качествено”, обясни г-н Заров.

Добрите резултати, които фирмата постига, са благодарение на много усилия и на доброто сътрудничество с партньорка фирма от Турция, която е лидер в иновациите в производството на пчелен инвентар.

4-годишна с първа награда от конкурса за рисунка

По традиция в рамките на Пчеларското изложение се провежда конкурс за детска рисунка. Тази година темата на конкурса беше „Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие”. В конкурса участваха над 300 детски рисунки и пластики на деца от България, Сърбия, Македония. Най-малкият отличен участник е 4-годишната Божидара от школа „Арт Попово” – град Попово. Традиционно голяма част от наградите спечелиха деца от арт школа „Колорит” и Школата по керамика към Центъра за работа с деца в Плевен. Всички отличени получиха грамоти и награда – бурканчета с мед.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...