Начало / Здравеопазване / Осигуряват обучение и материални стимули за медиците в детските и учебните заведения

Осигуряват обучение и материални стимули за медиците в детските и учебните заведения

Нов Колективен трудов договор със здравните специалисти, работещи в обединени детски заведения, целодневни детскиградини и училищни здравни кабинети подписаха на 9 февруари кметът на Плевен доц. д-р Димитър Стойков и председателят на Териториалния координационен съвет на Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНБС д-р Румяна Нинова. Това съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Плевенският градоначалник се е ангажирал да осигурява допълнителни материални стимули за медицинските специалисти за Коледа и Световния ден на здравето – 7 април, както и 100 лева за носителя на приза „Медицинска сестра на годината“.

С цел подобряване нивото на здравно обслужване на най-малките плевенчани кметът Стойков лично е договорил медицинските специалисти да преминат обучение по първа помощ в Центъра за спешна медицинска помощ и в дейностите по профилактика и промоция на здравето в Регионална здравна инспекция.

Над 100 са здравните работници в детските и учебни заведения, които ще се възползват от новите социални придобивки. Заедно с това се запазва правото им на допълнителна отпуска за специфични условия на труд, 3-месечно предизвестие при пенсиониране и съкращение, пари за работно облекло и други.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...