Акценти
Начало / Крими / Психично болен плевенчанин вдигна за пореден път на крак полиция и съседи

Психично болен плевенчанин вдигна за пореден път на крак полиция и съседи

За пореден път днес психично болен плевенчанин събра полицаи, съседи и журналисти пред блока си в квартал „Сторгозия”. След като през лятото той бе изведен принудително от жилището си при няколкочасова акция от страна на полицията, днес мъжът отново стана повод за притеснение на живеещите в квартала. Според информацията полицейски патрул е изпратен още вчера да дежури пред блока на психично болния, след като той е бил забелязан от съседи да се разхожда с два ножа. Подаден е и сигнал за скандал, след което на място е изпратен патрулен автомобил.

Припомняме, че последният случай с въпросния мъж, в който отново се наложи намеса на полиция, е от 30 юни тази година, когато ситуацията ескалира след скандал между него и родителите му. Мъжът е стар познайник на органите на реда, като досега той е извеждан на два или три пъти от дома му принудително с полиция, след което е настаняван за лечение в психиатрично заведение. Той е физически силен и от години е диагностициран с психично заболяване, лекуван е нееднократно в клиники в Плевен и Ловеч. След инцидента от юни психично болният е прекарал известно време в психиатрия, откъдето е бил пуснат преди около месец.

Към момента се очаква разрешение от Прокуратурата за извеждането на мъжа от жилището му. На база на получената информация от полицията, Районна прокуратура – Плевен е образувала проверка по случая и е изготвила предложение по чл. 155 от Закона за здравето за настаняване за принудително лечение на лицето. Предложението на Прокуратура вече е внесено в Районен съд – Плевен, който трябва да насрочи съдебно заседание за разглеждането му, информира говорителят на Прокуратурата в Плевен Добринка Матеева.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...