Начало / Здравеопазване / Доц. д-р Добромир Димитров, хирург в МБАЛ „Света Марина“ и преподавател в МУ – Плевен, е носител на наградата „Млад медик“

Доц. д-р Добромир Димитров, хирург в МБАЛ „Света Марина“ и преподавател в МУ – Плевен, е носител на наградата „Млад медик“

Доц. д-р Добромир Димитров, д.м., хирург в МБАЛ „Света Марина-Плевен“ и преподавател в Медицински университет – Плевен, е един от тримата български лекари, носители на наградата „Млад медик“ за 2015г.. Хубавата новина споделиха от лечебното заведение.

Инициативата е част от кампанията „Млад медик“ на вестник „Стандарт“, целяща да представи най-добрите лекари на България на възраст до 40 години. Тя се провежда заедно с Министерство на здравеопазването, Българския лекарски съюз (БЛС) и „Дарик радио“. Критериите, по които са оценявани кандидатите, са разработени съвместно с БЛС и Гражданска инициатива „Млади лекари за ново здравеопазване“.

Доц. д-р Добромир Димитров, д.м. е хирург и сертифициран HIFU – специалист с онкологична насоченост в МБАЛ „Света Марина-Плевен“. От септември 2015г. е медицински управител на HIFU(хайфу)-център „Света Марина“ към болницата – единствения в Източна Европа клиничен център за лечение на тумори посредством неинвазивна иновативна технология – чрез високоинтензивен фокусиран ултразвук.

Специализирал е в Imperial College – London, Великобритания; Страсбург, Франция; Тревизо, Италия; Берлин и Бон, Германия; Чонцин, Китай; Дубровник, Хърватия.

Освен на работата си като хирург, доц. Димитров е отдаден и на преподавателската си дейност в  Медицински университет-Плевен, чийто възпитаник е, както и на разработката и реализацията на редица научно-изследователски проекти. В момента е ръководител на два международни научно-изследователски проекта с участието на учени от Германия, Италия, Румъния и Китай.

Може да научите повече за доц. Димитров на www.svmarina.com, секцията „Специалисти“.

 

 

 

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...