Акценти
Начало / Образование / Проф. Димитров към първокурсниците на МУ – Плевен: Вие, младите хора, задавате нови посоки за развитие на света

Проф. Димитров към първокурсниците на МУ – Плевен: Вие, младите хора, задавате нови посоки за развитие на света

Днес за 48-ми път Медицински университет – Плевен посрещна с тържествена церемония студентите първокурсници при откриването на новата учебна година. Новоприетите студенти в магистърските и бакалавърските специалности на плевенското висше училище са 500.

На старта на новата учебна година те бяха приветствани с добре дошли от ректора на плевенската Алма Матер проф. д-р Добромир Димитров. Той се обърна към аудиторията с думите:

„Скъпи първокурсници и студенти на Медицински университет – Плевен, искам да Ви припомня думите на Чарлс Дарвин: „Нито най-силният оцелява, нито най-интелигентният. Оцелява този, който е най-приспособим към промените“. Вие, младите хора, сте част от обществото на свързания човек на 21 век, който задава нови посоки за развитие на света. Вие сте неизменна част и най-важният човешки ресурс на Индустрия 4.0, която се базира на иновации, нови технологични инструменти и платформи. Вие сте носителите на новото, на положителната енергия, на оптимизма, вие сте гъвкави и адаптивни. Днес заедно с вас празнува цялата академична общност, защото всички ние гледаме към светлината на познанието и науката, за да осигурим едно по-добро общество и бъдеще за нашите родители и деца.“

Отговор на приветствието от името на първокурсниците направи Стефани Вълчева, приета в специалност „Медицина” с най-висок бал от Кандидатстудентска кампания 2022.


„Уважаеми преподаватели, избирайки университета, ние избираме Вас и Вашите завидни знания, умения и богат професионален опит. Чест е, че ще имаме възможността да се учим от Вас, защото Вие сте олицетворение на вдъхновението, благородството и успеха. Скъпи колеги, поздравявам ви за постигнатия успех и ви пожелавам той да е само един от многото, които предстоят”, каза в обръщението си първокурсничката.

В края на тържеството първокурсниците положиха академична клетва, която ги прави морално съпричастни към основните ценности и мисията на Университета, към Етичния кодекс и академичните традиции. С клетвата студентите декларираха, че ще уважават своите преподаватели и състуденти, както и достойнството на пациентите.

След тържествената част първокурсниците получиха студентските си книжки. Честа първи да получат студентската си книжка от ректора проф. Димитров имаха първокурсниците, приети с най-висок бал.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...