Начало / Последни новини / Петър Ванков след победата на ОФК „Спартак”: Не изпадаме в еуфория от запазеното лидерство

Петър Ванков след победата на ОФК „Спартак”: Не изпадаме в еуфория от запазеното лидерство

ОФК Спартак запази лидерската позиция във футболното първенство на Втора професионална лига, след като в неделя (11 септември) се наложи като домакин  над „Витоша (Бистрица) с 2:1.

 „Получи се здрава битка, коментира след двубоя Петър Ванков, помощник треньор на плевенския тим. – След като поведохме с 1:0, можехме бързо да затворим мача. Пропуснахме да вкараме обаче головите положения, които създадохме. Оттеглихме се на почивка със заслужена преднина. През второто полувреме търсихме второ попадение, имахме такива възможности, но отново не ги оползотворихме. Постепенно се прибрахме и заложихме на контраатаки. Допуснахме обаче елементарна грешка, от която дойде попадението на Витоша за 1:1. След него нашите футболисти се вдигнаха, вкараха втори гол, имаха шанс да реализират поне още два”. Ванков подчерта, че  не изпадат в еуфория от първата позиция в класирането.

„Знаем какво трябва да подобряваме и работим за това. Излизаме за всеки мач с нагласата да го спечелим. Колкото сме по-нагоре в таблицата, толкова по-добре. Увереността и самочувствието ни нарастват с всеки двубой. Надмогваме кадровите проблеми и радващото е, че момчетата, които влизат на местата на отсъстващите, се справят по най-добрия начин”, каза още помощник треньорът.

Защитникът на ОФК Спартак (Плевен” – Димитър Калчев, отбеляза, че отборът набира скорост и излиза на терена с настроение и самочувствие. „Всички сме едно цяло – не се делим на резерви и титуляри. Всеки влиза на терена и дава максимума от себе си, за да постигнем целта. Тя е една във всеки мач – победа“, коментира защитникът след шестата победа на плевенския тим.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...