Начало / Здравеопазване / Проф. Григор Горчев е избран за член-кореспондент на БАН

Проф. Григор Горчев е избран за член-кореспондент на БАН

Проф. Григор Горчев 1

Проф. Григор Горчев е сред новоизбраните член-кореспонденти на БАН в отделение „Медицински науки”, направление „Клинична медицина”. Новината съобщиха от Медицински университет – Плевен. Проф. Горчев е първият представител на академичната общност в Плевен, избран за член-кореспондент на БАН.

Проф. дмн Григор Горчев е роден през 1956 г. Завършва ВМИ, Плевен, където преминава целия му професионален път. Последователно той придобива три научни специалности – по акушерство и гинекология, онкология и хирургия. Той е първият за Югоизточна Европа сертифициран хирург на конзола с роботизираната система da Vinci S. Научната продукция на проф. Горчев представя задълбочените му изследвания във важни области на медицинската наука: рак на тялото на матката, лимфогенно метастазиране при гинекологични онкологични заболявания и съвременно лечение на злокачествените заболявания на женските полови органи. Той първи в страната и в Източна Европа въвежда и развива роботизираната гинекологична хирургия.

Проф. Григор Горчев в продължение на два мандата  (2003-2013 г.) е ректор на МУ- Плевен, след което е избран за негов почетен ректор.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...