Акценти
Начало / Икономика / Протестите на „Топлофикация Плевен” постигнаха резултат
Снимка: архив ИнфоПлевен

Протестите на „Топлофикация Плевен” постигнаха резултат

Топлофикация протест

Инициативният комитет, организирал протестите на работещите в „Топлофикация Плевен” разпространи съобщение до медиите, в което уведомяват, че прекратяват протестните си действия и днес няма да блокират пътя на изхода за Русе. От там заявяват, че след  решението, взето на вчерашното  заседание на националния съвет за тристранно сътрудничество, протестните действия са постигнали своя резултат.

На срещата е обсъден проблемът за вземанията на топлофикационните дружества на дължимото от НЕК и е взето решение с писмо до председателя на Народното събрание да се изиска  в бюджета за 2015 г да се включи недостига на средства в НЕК, се казва в разпространеното съобщение.

От инициативния комитет в “Топлофикация-Плевен” заявяват, че, ако последвашите действия не дадат решение на нашия проблем, ще пренесат протеста пред Министерството на енергетиката и НЕК,  съобщи председателя на СО при НСФЕБ-КНСБ – инж. Митко Христов.

Ще припомним, че на 5 ноември работещите в „Топлофикация Плевен“ излязоха на едночасови протести на изхода за Русе, с искане НЕК да плати задълженията си към дружеството в размер над 30 млн. лв. Така плевенският ТЕЦ ще може да изплати дължимите 29 млн. лв. на „Булгаргаз“. Едночасов протест имаше и на 6 ноември, днес също беше предвидено работниците да излязат на пътя.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...

Един коментар

  1. Ей,не се налапахте в Топлофикация! При все че е вторичен продукт парата, постоянно вдигате цените на парното а и тормозите хората с тези такси за тръбни инсталации!
    Не разбрахте ли, че човек,щом си е откачил радиаторите го е направил не за кеф, а защото няма възможност! Грях е това да знаете!! Да взимате от залъка на гладните е грях!

    И не знам защо народа си трае, а не почне да пише до Европейските инстанции и да съди тази държава – само така ще вкараме нещата в ред!