Акценти
Начало / Общество / Протестиращи блокираха днес ул. „Дойран” и поискаха анулиране на сметките им за ток

Протестиращи блокираха днес ул. „Дойран” и поискаха анулиране на сметките им за ток

За 20 минути близо 200 протестиращи срещу монополистите в енергетиката блокираха днес ул. „Дойран” в Плевен.  Те излязоха на пешеходната пътека пред сградата на ЧЕЗ и със скандирания: „Плевен, събуди се”, „Мафия” , „Изчезвайте” и „Долу ГЕРБ” спряха движението по една от най-оживените улици в града.

Протестът днес беше организиран от ВМРО и в Плевен дойде зам.-председателят на организацията Ангел Джамбазки.

Днешният протест е политически, но не е партиен, заяви той пред събралите се. Ние протестираме против безочието и нахалството на всички паразити, които управляваха държавата през последните 20 години и позволиха нашите пари да издържат чешките пенсионери, защото с нашите пари ЧЕЗ издържа чешкия пенсионен фонд, обяви пред събралите се Джамбазки и думите му бяха посрещнати с мощно „Уууууу”. С нашия протест казваме „ не” на тези, които искат да ни правят на глупаци, заяви Джамбазки и призова да не се плащат сметките за ток. Тези дружества са чудовищни нарушители на българските закони, те изнасят всяка стотинка навън, затова трябва да се поиска анулиране на високите сметки за ток, отнемане на лицензите на ЕРП-тата и разваляне на престъпните договори за приватизацията им, обяви Джамбазки. Трябва да си малоумен идиот, за да продадеш касичката си, така коментира той продажбата на тези дружества.

След което, заедно с  няколко от протестиращите, демонстративно запали сметки за ток.

Протестът пред ЧЕЗ по-късно се премести пред сградата на Общината, където продължиха скандиранията „Мафия” и „Изчезвайте”.

Ангел Джамбазки: Управляващите се опитват да избягат от своята съполитическа отговорност

В момента властта се опитва да изфалшифицира удобен противник – анонимни граждански организации, които няма да излязат срещу тях на изборите и няма да ги притесняват с конкуренция. Така те се опитват да избягат от темата за своята съполитическа отговорност. А такава отговорност носят НДСВ, ДПС, БСП и ГЕРБ, които управляваха от 2006 г.,когато бяха продадени ЕРП-та, до днес. Така зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки обясни пред журналисти веднага след протеста в Плевен, защо той е политически, като подчерта, че не е партиен.

Четири години трябваха на Борисов да осъзнае, че ДКЕВР не работи добре. Докато беше зает да обвинява Станишев в първородния грях, не успя да обърне внимание на Семерджиев да не подписва разходи за джипове и еднодневни командировъчни за по 1 200 евро на ден. Тези хора са политически отговорни и затова протестът е политически, допълни още Джамбазки.

Той коментира и освобождаването на финансовия министър Симеон Дянков, което окачестви като опит на Бойко Борисов да отпуши напрежението. Освобождаването му няма да ни плати сметките, затова ще продължим да искаме анулиране на сметките, отнемане на лицензите и прекратяване на договорите с тези дружества, които са чудовищни нарушители на българските закони, беше категоричен Ангел Джамбазки.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...