Акценти
Начало / Общество / Протестиращите в Плевен се разцепиха

Протестиращите в Плевен се разцепиха

Различни виждания за целта на продължаването на протестите разцепиха излезлите тази вечер на площада на две части. Едните настояваха да се продължи с политически искания за смяна на системата като цяло, а останалите настояха протестът да остане само като такъв срещу монополите. Въпреки това, накрая събралите се около 700-800 човека потеглиха в шествие по пешеходната зона.

Организаторите от инициативния комитет на протестите обявиха предстояща среща на национално ниво на инициативните комитети за синхронизиране на исканията. Ще се настоява най-вече за незабавно свикване на Велико Народно събрание, мажоритарен вот и гражданско участие в държавните регулаторни органи.

„Искаме да се чуе гласа на народа, а не само да ни търсят, когато наближат избори. Всички инструменти на управление бяха в ръцете на Бойко Борисов. Подаването на оставка е хвърляне на прах в очите на хората, не е решение а бягане от отговорност. Има поне 3 месеца до предизборната кампания, можеше да направи нещо. След това, ако народът реши, може управляващите да продължат да са същите”, поясни позицията на протестиращите Валери Гочев от инициативния комитет.

Хората негодуват, че минат ли изборите, не могат да видят сред обикновените хора нито един от онези, които са избрали и всеки става много ангажиран. „Управляващите могат да променят стандарта на живот на българите, а ние трябва да им покажем, че можем да участваме в това управление. Искаме всички да живеем добре и хората да са отворени – с мнение за управлението”, беше категоричен Гочев.

След протеста на площада шествието се отправи по Старата главна към сградата на бившия ОАПС, където плевенчани завиха по „Димитър Константинов“ и „Сан Стефано“ към „Мара Денчева“. Така те блокираха движението на автомобили и градски транспорт, а към тях по трасето се присъединиха още протестиращи плевенчани на групички.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...