Акценти
Начало / Общество / Променят разписанията на междуградски и градски автобуси в Плевен

Променят разписанията на междуградски и градски автобуси в Плевен

SAM

Промяна на маршрутните разписания на няколко междуградски и градски автобусни линии в Плевен ще гласуват общинските съветници на редовното си заседание в четвъртък. Нововъведенията се отнасят за междуградските линии Плевен-Буковлък, Плевен-Върбица и градските автобусни линии №20 жк ”Кайлъка” – ДК ”Вит”, №21 жк „Дружба” бл. 313 – ДК”Вит” и №5 бл. „Свобода” – Язовира.

Промените засягат както часовете на тръгване на автобусите, така и трасетата, които покриват. Линията на автобус 21 се удължава с 2 км и се откриват две нови спирки – „Георги Кирков” – кл. IV и „Метро”, като се променят и съществуващите часове на тръгване.

По градската линия на автобус №20 жк ”Кайлъка” – ДК ”Вит” също се въвеждат промени, като трасето се увеличава с 2 км и се откриват спирките „Бетонекс” и „Метро”. Променят се и съществуващите часове на тръгване.

Ново наименование ще има линия №5 – няма да се нарича бл. „Свобода” – Язовира, Автогара – Затвора, като дължината на трасето се увеличава с 1 км и се променят съществуващите часове на тръгване.

Новото маршрутно разписание ще се изпълнява целогодишно без почивните дни.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...