Акценти
Начало / Политика / Общинските съветници пак ще гласуват собствеността на плевенското Спортно училище да бъде дарена на държавата

Общинските съветници пак ще гласуват собствеността на плевенското Спортно училище да бъде дарена на държавата

Спортно училище "Г. Бенковски"

Общинските съветници ще дарят собствеността на плевенското Спортно училище на държавата. Предложението е втора точка от дневния ред на редовната сесия на местните старейшини, която ще се състои на 31 октомври от 9 часа в зала „Гена Димитрова”.

На редовното си заседание на 27 септември общинските съветници не приеха предложението Спортното училище в Плевен от публична общинска собственост да стане собственост на Министерството на младежта и спорта. Причината беше липсата на кворум. За приемането на подобно решение се изискват гласовете на 2/3 от съветниците, а „за” гласуваха 29, което е 50% от общия им брой. Част от съветниците липсваха от залата и бяха на приказки във фоайето, затова решението не мина, въпреки че почти всички  го подкрепят.

Прехвърлянето на собствеността на Спортното училище чрез дарение е от изключителна важност, тъй като е единственият начин да се състои ремонтът му, за който от Министерството вече са предвидени средства. Министерски съвет ще гласува средствата за ремонта на две спортни училища в страната, едното от които е плевенското, вече оповести министър Мариана Георгиева. Проектът за ремонта на школото е на стойност около 2 млн. лева и отлежава в Министерството вече две години.

Дарин Ангелов се ангажира лично пред журналисти да разговаря с колегите си по групи преди гласуването, за да бъде приета точката.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...