Акценти
Начало / Политика / Променят правилника за дейността на Общинския съвет в Пордим

Променят правилника за дейността на Общинския съвет в Пордим

SAMSUNG DIGIMAX A503

10 точки включва предварителният дневен ред на редовното заседание на Общинския съвет в Пордим, информират от пресцентъра на Общината. Съветниците ще приемат Наредба за условията и реда за съставяне на тригодишна бюджетна прогноза за местните дейности и за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Община Пордим. Освен това ще актуализират Наредба № 10 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Пордим. Предвидена е и промяна  в Правилника   за    организацията и дейността на местния парламент, на неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

Местните старейшини ще приемат експертни пазарни оценки на поземлени имоти в землището на с. Вълчитрън. Председателят на Общинския съвет ще отчете получените командировъчни пари за 2013 година, а кметът на Пордим – за четвъртото тримесечие на изтеклата година.

Съветниците ще разгледат предложение за даване на съгласие  за  внасяне  на  предложение  в  Министерския  съвет  за отпускане на персонални пенсии. Ще бъде гласуван и Отчет за дейността на Общински съвет и на избраните комисии за периода от 1.08.- 31.12.2013 г.

Ще бъдат приети финансовите отчети на спортните клубове в Общината, субсидирани през миналата година от общинския бюджет.

Заседанието на Общиниския съвет ще се проведе на 23 януари от 9 часа в Заседателната зала на Общинскиата админисрация в Пордим.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...