Акценти
Начало / Общество / Променят датата на благотворителния концерт за Никола заради грипната епидемия

Променят датата на благотворителния концерт за Никола заради грипната епидемия

Никола Ботев и майка му

Благотворителният концерт за Никола Ботев, който беше обявен за 28 януари в зала „Катя Попова” в Плевен, се отменя. Заради грипната епидемия е насрочена нова дата на  4 февруари, информират близките на момчето.

Предвиденият  дарителския базар обаче ще се проведе както беше обявено предварително на 28 януари, но пред Драматичния театър. Базарът ще бъде открит в 10.30 часа и ще продължи до 17 часа. Приходите от продадените домашни сладки, баници, картички  и други ще бъдат приведени  по дарителската сметка на Никола.

БАНКА „ОББ“АД
IBAN: BG15UBBS80021028317940
BIG: UBBS BGSF

Досега там вече са събрани 52 493 лв. Остават още около 7 000 лв., за да се достигне необходимата сума за операция в Турция, написа днес във Фейсбук страницата си майката на Никола. Тя изказа ограмната си благодарност на „всички добри хора, обединили се около каузата да спасим Ники, да преборим тази коварна и страшна болест”.

22-годишният Никола Ботев страда от изключително рядка форма на рак, причинена от мутирал ген в организма му. След три неуспешни операции единственият му шанс да живее е лечение в Турция.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...