Акценти
Начало / Икономика / Променен е крайният срок за пререгистрация на земеделските производители

Променен е крайният срок за пререгистрация на земеделските производители

Кампанията по пререгистрация на земеделските производители за стопанската 2012-2013 год. по реда на Наредбата за създаване и поддържане на регистър на земеделските производители приключва на 28 февруари. Това напомнят от Областната дирекция „Земеделие” Плевен. След тази дата, в срок до 30 септември, пререгистрация могат да извършват само бенефициентите, които изпълняват проекти по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 год., информира директорът на дирекцията Ралица Добрева.

Тя припомни, че измененията в Наредбата бяха направени прези миналата година, но на стопаните беше даден гратисен период, така че те можеха да се регистрират както досега до 25 март. От тази година, обаче, пререгистрация ще се извършва само до 28 февруари като при неспазване на този срок стопаните губят правата си по чл. 6 от Наредба 3 до заверка на регистрационната карта на следващата стопанска година, уточни Ралица Добрева.

Регистрация на нови земеделски производители се извършва през цялата година като в комплекта документи има анкетна карта, която се заверява се в Областна дирекция „Земеделие” в Плевен и анкетен формуляр, който пък се заверява в общинските служби по земеделие, където стопаните извършват дейността си. Валидността на формуляра е 30 дни от датата на заверката, той трябва да съдържа актуална информация за дейността на земеделския производител.

При отписване от регистъра стопаните могат да се регистрират отново през следващата стопанска година.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...